Martine Vogelzang

Natuurlijke kraamzorg.Ik werk een groot deel v/h jaar in Portugal
Info@martinevogelzang.nl
06 – 20542445
Zuid Holland
www.martinevogelzang.nl

Ooit ben ik mijn werkzame  leven begonnen in de kinderopvang. Met baby’s en later met veel plezier als peuterleidster. Sinds 2001 ben ik als zelfstandige werkzaam in de kraamzorg. Niet alleen als kraamverzorgende maar ook overheadtaken zoals het vervangen van teamleiders of planningswerkzaamheden, avond –en weekeinde telefoondiensten.

Al deze werkzaamheden doe ik met groot plezier en een gezonde dosis humor. Met name het werken met mensen blijft mij altijd raken. Wanneer ik in een gezin kom kijk ik naar het geheel. Ik kijk naar de net bevallen moeder, maar ook naar de vader, andere kinderen en de rol van de familie daar omheen. De ervaring leert dat bij gezinnen die de rust en tijd nemen om een nieuwe balans te vinden de kans op een voorspoedig herstel aanzienlijk groter is,  borstvoeding  beter op gang komt en gezinnen sneller wennen aan het nieuwe gezinslid.

Mijn passie is dan ook gezinnen te ondersteunen in dit proces. Dit betekent dat mijn eerste zorg uit gaat naar het creëren van een uitgangspositie waarin iedereen zich veilig en gezien voelt. Vanuit dit uitgangspunt kan het gezin in alle rust wennen aan hun nieuwe situatie, de bevalling verwerkt worden en de (eventuele) borstvoeding op gang gebracht worden.

Voor mijn werk in de kraamzorg volg ik jaarlijks de nodige bijscholingen op het gebied van borstvoeding, EHBO en andere kraamzorggerelateerde bijscholingen. Ik ben als zelfstandig kraamverzorgende aangesloten bij de NBVK (Nederlandse Bond Voor Kraamverzorgende).