Lilian Alsemgeest

Kraamzorg
Lilian@lilysvalley.nl
06 – 30403403
Haarlem e.o.
www.lilysvalley.nl

Vanaf mijn vierde levensjaar riep ik dat ik later zuster wilde worden. Inmiddels werk ik, op wat commerciele omzwervingen na, dertig jaar in de gezondheidszorg. Tot 2013 tevens als verpleegkundige op de hartbewaking en sinds 2005 als zelfstandig kraamverzorgende.

Na mijn tweede bevalling heb ik een hele fijne kraamtijd gehad. Mede door mijn kraamzorgster beleefde ik het ultieme prinsessengevoel. Een gevoel dat ik nu als kraamverzorgster, maar ook als moeder, iedere pas bevallen vrouw wil geven.

Wanneer er een baby wordt geboren verandert er veel. Voor de nieuw geboren moeder, maar ook voor de vader, eventuele broertjes en zusjes en de familie daar omheen.

Mijn passie is ouders te ondersteunen bij deze verandering. Dit betekent dat mijn eerste zorg uit gaat naar het creƫren van een geheel waarin iedereen zich veilig en gezien voelt. Vanuit dit uitgangspunt kan het gezin in alle rust wennen aan hun nieuwe situatie, de bevalling verwerkt worden en de (eventuele) borstvoeding op gang gebracht worden.

Voor mijn werk in de kraamzorg volg ik jaarlijks de nodige bijscholingen op het gebied van borstvoeding, EHBO en andere kraamzorggerelateerde bijscholingen. Ik ben als zelfstandig kraamverzorgende aangesloten bij de NBVK (Nederlandse Bond Voor Kraamverzorgenden).